2013. május 22., szerda

Up to date - PRINTED PROJECT


PRINTED PROJECT

Az előző összesítő jellegű bejegyzésben említettem már a nemzetközi divatheteken is feltűnt jelenséget, a mintamániát
 Ha neked is igényed, hogy egy kis egyediséget csempéssz a megjelenésedbe - nem Katy Perry értelemben, akkor most igazán egyszerű dolgod lesz ugyanis egy-egy ilyen darabbal garantáltan elkerülhető a tömeglány-effekt, szinte mindegyikük egy valóságos mini műalkotás. Ha nem halmozzuk, mint egyéb élvezeteket szokás, akkor nagyon nehéz zsákutcába jutni vele, sőt, inkább hatalmas főútvonal táblát neki! 


Brace yourselves sweeties! A kínálat legalább akkora, mint kínai piacon a hamisított designer táskáké, hogy némileg témába vágó hasonlatot mondjak, így a kihívás most nem a  felkutatásában, hanem a kiválasztásában áll majd. Szükségünk lesz egy csipetnyi Bloody Mary féle kegyetlenségre és némi önismeretre, ám ennek birtokában biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja az egyéniségének legmegfelelőbb darabo(ka)t. És még eretnekeket sem kell égetni.
Egy kicsit azért szertnék megpróbálni segíteni, így készítettem néhány szelekciós tippet, ami alapján már fejben eldöntheted, hogy melyik irány az, amelyikért a legjobban fáj a szíved. Elméletben. Gyakorlatban azért nem merek sikert ígérni :)

Nonfiguratív

Akár valami klisékkel telenyomott egyen magazin szerelmi életről szóló tanácsadó rovatának sablonos mottója is lehetne: nem kell értelme legyen, hogy szerethessük. Nos, nem is.

Virágmintás


Nyáron triviálisnak tűnhet, ám ha belegondolunk  az elmúlt években mégsem volt jellemző motívum. Kizárólag az olcsó butikok és persze Roberto Cavalli védjegyeként futott, azonban a virágminta most ismét kilépett az egyszerűen gagyi és a megfizethetetlen boltok kirakatai mögül, és az aluljáró lépcsőn felrohanva meg sem állt a fast fashion boltokig, hogy onnan új otthonra leljen a gardróbjainkban. Én tárt karokkal, ám annál üresebb pénztárcával vártam, így egyelőre még floral hiányban vagyok, ám a vizsgaidőszak után mindenképpen megjutalmazom magam.

Állatmintás

Ide kéne most a sárga alapon fekete feliratú danger tábla, ugyanis az állatmintás darabok nálam még mindig valahol az istenem imádom, és az istenem ne! kategória szélén lavíroznak. Lehet a túl sok rossz tapasztalat teszi, de én évek óta beérem a leopárd mintás sálammal. Remekül kiegészít bármilyen basic szettet, imádom is, ám azzal, hogy annál nagyobb felületen hordjam, még barátkoznom kell. Na és ilyen kijelentéseknél kellene pár atyai pofon Lagerfeld papától, hogy észhez térjek, hiszen a divat egyik nélkülözhetetlen alapja, legfőbb mozgató rugója a nyitottság.  
Amint az újdonságokra éhes, kreatív énem győzedelmeskedik a szkeptikus farmer-póló párti részem felett, (mint általában), máris látom a fantáziát a dologban. Például egy fehér farmerrel vagy sorttal még nagyon elrontani sem lehet, de nem muszáj biztonsági játékosnak lenni, csak ne kombináljuk. Légyszi.


& more


A maxi és a magasderék önmagában is must have, érdemes mindkettőből egy-egy olyan basic alapdarabot beszerezni amit könnyű kombinálni, ám, ha tehetitek engedjetek a mintás csábításnak a ruhák és a szoknyák, sőt a sortok terén is. Én már alig várom a rekkenő hőséget, hogy végre ne csak a tükör előtt vehessem fel az idei nyári kedvenceimet. Napsütés, limonádé és édes semmittevés rendel! Mintás csomagolásban persze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése