2013. május 1., szerda

Up to date - SPRING MUST HAVES II


SPRING MUST HAVES II.

Nike Air Max


Azért nem lesz szentírás a divattörténetben, hogy neon színű sportcipőben rohangáljon az ember, de akár a Nike hihetetlen marketingpolitikájának, akár egy kényelemközpontú fashionisták klubjának kezdeményezéseként alakult is így, be kell lássuk, ha tetszik, ha nem, az idei tavasz egyik fő irányvonala mégiscsak ez.  De akinek nem inge... ugyebár. Én sem mondhatnám, hogy kifejezetten közel áll hozzám a comfy irány a street wear kategóriában, hasonlót is csak futáshoz veszek - hozzátenném akkor sem éppen kitörő lelkesedéssel-, és csak azért mert félig-meddig botcsinálta szakmabeli vagyok, nem is fogom azt írni, hogy "már lóg is két pár a gardróbban", pusztán mert ezt illene.


Hogyan?


Tény, ami tény, hogy minden első körben feltörő szkepticizmusom, és a bennem sikoltozó kifinomult nő tombolása ellenére, valahol az újításokra nyitott ajtóm mögött, mégiscsak eljátszottam a gondolattal, hogyan tudnám beépíteni a ruhatáramba az air max egy visszafogottabb, kompromisszumképesebb darabját, ám szembesülve a ténnyel, mit hozna ki a próbálkozásom a barátomból, aki már a wedge sneakers-t is nehezen emésztette meg, egyelőre letettem a dologról. Félreértés ne essék, ha a vágyam elnyomhatatlan rajongássá fajul, és többet jut az eszembe, mint Leonardo DiCaprio, akkor semmilyen ellenkezés nem állhat közénk, de addig, gondolván azokra, akiknek még szintén időre van szüksége, vagy akik úgy érzik, ez az alma már nagyon távol esett az ő komfortzónájuktól, azoknak igyekeztem felvázolni az alábbiakban még két lehetséges opciót lábbeli kategóriában.

Loafer

A loafer az aranyközépút a sportos-kényelmes, és a 15 centis sarkak között. Nőies, és kényelmes. Ritka párosítás, érdemes kihasználni, és minél-minél-minél többet venni belőle, kevés lábbeli hordoz magában ennyi lehetőséget! A klasszikus balerina cipőknél dizájnosabb, de mégis egyszerű vonalvezetésű, így bűn lett volna, nem feldobni a Nagy Sándorként hódító barokkos elemekkel,vagy nonfiguratív mintákkal, és a különleges anyagokkal, ráadásul szerencsére a fast fashion boltok sem fukarkodnak velük, így bőven van miből válogatni.


Hogyan?


Converse

Klasszikus az, ami nem megy ki a divatból. Ilyen a ballonkabát, vagy a kis fekete, és hallelujah a Converse cipő is, nagy-nagy köszönet Chuck Taylornak! Azokon a tipikus ma-semmi-sem-jó reggeleken, amikor az ember a kedvenc farmerjáért nyúl, és csak az estéért könyörög, olyankor megváltás ha akad a háznál egy klasszikus Taylor sneakers.
Hab a tortán, hogy a Converse cipő nem csak a B opció betöltésére alkalmas, gyakorlatilag bármivel viselhetjük, amivel csak nem szégyelljük!


Hogyan?






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése