2013. május 27., hétfő

Up to date - RED REPEAT

RED REPEAT


A minta mánia témát hivatalosan is kivégeztem, na de nem mert az a bizonyos szerelem első látásra egyéjszakás kalandként végződött, sőt, az idei főirányok közül ez áll hozzám a legközelebb, de nem szeretnék önző lenni, így szükségesnek érzem, hogy kényszerítsem magam a továbblépésre. Legalábbis a blogon. Természetesen azért nem panaszkodom, annyi Nagy Ő jelölt pózolt a kifutókon a divatheteken, és annyi lóg a boltok fogasain, hogy legfeljebb a következő téma kiválasztása okozhat problémát, azok hiánya biztosan nem.
Nem tudom, hogy végül mi volt pontosan, ami konkrétan ennek a bejegyzésnek a megírását ihlette, talán a Piroska és a farkas tizenkettedik felolvasása az unokahúgomnak, vagy egész egyszerűen túl sok időt töltöttem Carey Mulligan a Great Gatsby premieren viselt Lanvin ruhájának alázatos csodálásával. Not sure. Azon azonban nem változtat, hogy bár tudom, hogy nem a main line, de jelenleg úgy érzem, hogy a piros, ha, megfelelő bánásmódban részesül, az egyik legstílusosabb szín a Pantone skálán.


A blézer sláger őszintén melengeti a szívem, és nem csak azért, mert így a szalagtűzésre csináltatott darab nem kárhoztatott a szekrényem kidobott pénz sarkába költözni. Igaz, ebben van némi szerepe annak a lázadásnak is amivel kieszközöltem, hogy világossá váljon én ugyan nem tartok igényt az idétlen, emlékeim szerint krémszínű szegélyre a zsebe fölé, ami az egyébként is alig 160 centimet két irányba felezné. Egyáltalán kinek az ötlete volt? Whatever. Visszatérve a kis anekdotázásomból, a blézer egyszerűen mindenkinek jól áll alkattól függetlenül, és még stíluskérdésben is igazán kompromisszumképes. Tehát, a kulcsfontosságú fekte mellé, a következő amire vadászom, az egy piros színű darab, hiszen önmagában öltöztet. Már előre odavagyok a gyönyörűségtől, hogy motiválatlan reggeleimen amikor magamra kapom az első basic szettet amin megakad a tekintetem, csak előkotrom a gardróbból ezt, és máris kinézek valahogy. Egy kis plusz sminkelés után pedig már egészen utcaképes leszek, és nem ijesztem halálra a fölöttünk lakó gyerekeket a natúr zombi fejemmel (akik most is tudatják a jelenlétüket a különböző tárgyak minél módszeresebb földhözvágásval- csókoltatom őket..). 


Emlékszem egy pár éve nagyon ment a színes farmer, árnyalattól függetlenül, mindegy volt csak csőszárú legyen. Én is bepróbáltam, akkora választék volt a Stradiban, amit minden szűk kínálatú fastfashion üzlet azóta is megirigyelhetne, beleértve őket is. Azt nem mondanám, hogy rongyosra hordtam, de nem is volt egy Levi"s örökdarab. Tavaly aztán korlátozódott az árnyalat skála, neon és pasztell végletekig, előzetes tapasztalat alapján azonban én ebből diplomatikusan kimaradtam.
 Most viszont vége a színes nadrág fóbiámnak, legalábbis, ami a pirosat illeti, és bár mint említettem nem a main line, így nem lesz teletömve minden Inditex bolt vele, de ettől függetlenül úgy érzem ha valaki tudja viselni, akkor viselje!


Ez a Mango szoknya akkora szerelem, hogy képlékeny a sorrend a fejemben, hogyha ha meglátnám Leonardo DiCaprio kezében, előbb kérjem el, vagy előbb ugorjak a nyakába. Nem mintha nagyon aggódnom kellene a dolog miatt, de mégis az elvek!
Úrilány egyébként sem tesz ilyet... már ami a szoknya elkérését illeti természetesen.


Maxinál mindegy a szín, így pirosat is bátran választhatunk, csak vigyázzunk mert ez önmagában is elegáns árnyalat és ha történetesen nem az Operába készülünk, akkor érdemes valamivel oldani a hangsúlyosságát. Egy fekete bőrdzsekivel például könnyen lazíthatunk a szín-szabás kötött hatású stílusán, vagy ha nincs szükség plusz rétegre akkor a kiegészítőkkel variálhatunk.
A képen jelen esetben intő példa.


Ha sem blézer, sem maxi, sem nadrág, egy piros felső az, amit viszont szigorúan elengedhetetlennek tartok. Karaktert ad az egész megjelenésnek, és belátható, hogy életünk során megannyiszor van szükségünk saját magunk promózására, legyen szó akár állásinterjúról, vagy bármilyen nem formális felvételiről. Mindemellett szerintem egész egyszerűen imádnivaló, és ügyesen párosítva tökéletes color blocking hatást is könnyen elérhetünk, citromsárgával, vagy kobalt kékkel például.
Vigyázat, a matchy-match témára azonban nagyon érzékeny! A harmóniával nekem személyszerint semmi bajom, sőt, vessetek meg, de a mérsékelt szín párosítással sincs, de a piros magában is nagyon húz, csak óvatosan!


Hogyan?







Forrás: www.chictopia.com





2 megjegyzés:

  1. Such a beautiful post...I really like your blog.^^
    Maybe follow each other on bloglovin?
    Let me know follow you then back.
    Lovely greets Nessa

    VálaszTörlés
  2. Thank you!
    Circle of chaos right? ive found you on bloglovin!:)

    VálaszTörlés